Naslovnica Mostar Kordić: Zimski grad će biti “u sklopu Adventa”

Kordić: Zimski grad će biti “u sklopu Adventa”

300
Mario Kordić

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je u četvrtak kako će “Zimski grad biti u sklopu Adventa”, nakon što je upitan za komentar o promjeni imena Zimski grad u Adventi i njegovom trajanju.

Naime, na današnjoj sjednici mostarskoga Gradskoga vijeća Nataša Jekić, vijećnica Koalicije za Mostar, postavila je pitanje vezano za ime Advent, odnosno zašto i ove godine ta manifestacija ne nosi naziv – Zimski grad.

Po njezinim riječima, Zimski grad ima simbolično ime u gradu Mostaru jer je to specifičan grad u svemu.

Smatra kako sama terminologija Zimski grad predstavlja toleranciju i zajedničko slavlje svih praznika u Gradu.

– Zimski grad će biti u sklopu Adventa na način da ćemo park Zrinjevac osvijetliti dodatnim lampicama kako bi to bila zimska bajka. Na Lenjinovom šetalištu bit će ugostiteljski dio, a u parku rukotvorine i ostalo – komentirao je na konferenciji za medije u pauzi sjednice Gradskoga vijeća gradonačelnik Kordić.

Kako je kazao, treba “prestati s davanjem specifičnih imena za grad”.

– Jesmo specifičan grad, ali nećemo naprijed ako budemo stalno izmišljali srednju liniju. Postoji samo jedna, a to je da poštujemo ono drugo, drugačije i sve vjerske praznike koje imamo i koji se dočekuju – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da je ono, što će biti organizirano u Gradu, “zbijeno u dva tjedna iz financijskih razloga”.

Ako se iz proračuna Grada Mostara bude financirao projekt Advent, isto tako će se iz proračuna financirati i projekt Kluba Srba koji je posvećen nekom vjerskom prazniku ili projekt Ramazana – komentirao je predsjednik Gradskoga vijeća Salem Marić.

(StarMo)