Naslovnica Mostar Kordić za Večernji list: Nije ovo Kordić vs Guzin!

Kordić za Večernji list: Nije ovo Kordić vs Guzin!

279
dr. Mario Kordić

Mostar — Zaista ne znam kako dovoljno naglasiti važnost ovih izbora. Nakon 12 godina građani će ponovno moći birati i biti birani, a nakon osam godina ponovno će imati vijećnike kojima će se moći izravno obratiti za sve ono što proteklih osam godina nismo uz najbolju volju mogli riješiti – kazao je dr. Mario Kordić u razgovoru za Večernji list, inače nosilac gradske liste HDZ BiH na izborima u Mostaru.

Govoreći o nosiocu Liste Koalicije za Mostar, dr.Zlatku Guzinu, Kordić je kazao da je on njegov kolega, koga zna godinama i poznaju se jako dobro.

– No, meni malo smeta što se već u ovoj fazi, a izborna kampanja nije ni počela, stvari postavljaju na način Kordić vs. Guzin. Posve sam siguran da postoje kvalitetni politički subjekti i kandidati iz drugih stranaka. Ja se ponajprije nadam kako će sastav Gradskoga vijeća biti takav da će biti moguće uspostaviti funcionalnu vlast u gradu – kazao je Kordić.

Ukoliko postane gradonačelnik, Kordić naglašava kako u gradu “nažalost, potrebno promijeniti dosta toga”.

– Najveći dio toga se odnosi na funkcioniranje javnih poduzeća i određenih segmenata gradske administracije. Potrebno je omogućiti funkcionalno pružanje usluga bez obzira na to o čemu se radi, odnosno u koji ured ste došli. Čini mi se da je izostanak odgovornosti za svoj rad najveći problem. Vjerujem da će se i to promijeniti formiranjem Gradskog vijeća, jer će one usluge ili segmenti, koji iz objektivnih razloga ne mogu biti na razini koju građani traže, dobiti sve što je potrebno za unaprjeđenje, a tamo gdje se radi o neradu također će dobiti ‘jednaku količinu pozornosti’ – smatra dr. Kordić.

 

(StarMo)