Naslovnica Mostar Kordić: “Vrlo ozbiljna kineska donacija Mostaru”…

Kordić: “Vrlo ozbiljna kineska donacija Mostaru”…

324

Mostar –Ambasada Narodne Republike (NR) Kine u utorak je Gradu Mostaru predalo donaciju u vidu zaštitnu opreme od covida-19, vrijednu oko 15.000 maraka.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je kako je riječ “o vrlo ozbiljnoj donaciji”.

– Uglavnom se radi o zaštitnim odjelima, maskama i ostaloj opremi koja je potrebna za pandemiju i koja će nam odlično doći s obzirom da se nalazimo u trećem valu, a svi smo svjedoci kako se radi o vrlo agresivnom i teškom valu. Oba doma zdravlja Grada Mostara još uvijek se vrlo uspješno bore, a ova donacija će nam dodatno pomoći u svemu tome – kazao je Kordić.

Ovim putem još jednom je uputio apel građanima na pridržavanje svih propisanih mjera.

– Opet ponavljam kako je riječ o jako ozbiljnom valu koji trenutno jako opterećuje i Dom zdravlja Stari Grad i Dom zdravlja Mostar. S veleposlanikom smo također razgovarali i o mjerama koje Kinezi poduzimaju i provode kada je u pitanju cijepljenje, s obzirom da su oni već ranije krenuli u tom smjeru, i želimo kontaktirati s njima kako bi vidjeli iskustva u vezi cijepljenja, a i kako bi se trebalo ponašati nakon cijepljenja i što nas očekuje – istaknuo je mostarski gradonačelnik.

Ambasador Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Ping kazao je kako je “kinesko veleposlanstvo po potrebama Doma zdravlja Mostar i uz podršku Ureda Dragana Čovića odlučilo donirati navedenu opremu”.

– Drago mi je što smo danas u Mostaru i što doprinosimo vašoj pobjedi nad koronavirusom. Nadam se kako ćete se što prije vratiti normalnom životu i gospodarskom razvoju – kazao je Ping.