Naslovnica Mostar Kordić upozorio na “rupu” od pet miliona KM!

Kordić upozorio na “rupu” od pet miliona KM!

334
Mario Kordić

Mostar — Grad Mostar ima rupu u proračunu od pet miliona KM, rekao je Gradskom Vijeću mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Kordić je rekao kako bi se sredinom mjeseca mogao prijedlog proračuna naći pred vijećnicima kao nacrt nakon čega bi trebala biti održana javna rasprava.

– U dobroj vjeri smo kontaktirali sudske organe gdje imamo mogućnost da bi proračunsku rupu mogli pokrpati a to je pravomoćna presuda u sporu s Elektroprivredom BiH, razgovaramo s odgovarajućim ljudima”, rekao je Kordić.

Njega je Vijeće zadužilo da do 12. marta vijećnicima predstavi nacrt proračuna, a radno tijelo zaduženo za financije da do 25. marta organizira javnu raspravu.

Načelnik Odjela za financije Amer Zubčević rekao je kako je došlo do pada svih prihoda te da su od 2016. godine krenuli u aktivnost naplate razlika od elektroprivrednih poduzeća.

– Ukupna tužba prema Elektroprivredi BiH je 7,6 miliona uz zatezne kamate od 5 miliona, dok je tužba prema Elektroprivredi HZHB oko 10 miliona KM, ali sud nije donio pravosnažnu presudu, rekao je Zubčević.

 

(StarMo)