Naslovnica Mostar Kordić u Rimu lobirao za zračnu vezu Italije sa Mostarom –...

Kordić u Rimu lobirao za zračnu vezu Italije sa Mostarom – U igri Wizz Air

132

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić boravio je Rimu, gdje se sastao s direktorom ‘Opera Romana Pellegrinaaggi’ monsinjorom Remom Chiavarinijem te je “izrazio uvjerenje kako će doći do uspostave zračne veze između Mostara i Italije”.

“Nadamo se da će uspostavljanje ove veze otvoriti vrata još brojnijem dolasku talijanskih hodočasnika u svetište u Međugorju, koje je od Zračne luke u Mostaru udaljeno svega 20-ak kilometara”, kazao je gradonačelnik Kordić naglasivši kako je nova gradska vlast u Mostaru uspjela još više unaprijediti međunacionalne i međureligijske odnose, javili su iz Grada.

Kordić je istaknuo kako su njihove želje učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se potpomogao ostanak mladih ljudi u Mostaru i Bosni i Hercegovini, “s naglaskom na autohtone Hrvate katolike kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH”.

– Uspostavljanjem zračne veze, talijanski hodočasnici bit će u mogućnosti doći na brži i lakši način, bez potrebe dvostrukih graničnih kontrola i duge vožnje autobusima iz susjedne Republike Hrvatske. Međugorje, koje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih marijanskih hodočasničkih odredišta u svijetu, godišnje posjeti više od milijun turista iz više od stotinu zemlja svijeta. Od tog broja, njih 70 posto su takozvani stacionirani gosti, odnosno gosti koji borave dva, tri ili više dana u Međugorju. Već dugi niz godina upravo su talijanski hodočasnici najbrojniji posjetitelji ovog svetišta, istaknuo je gradonačelnik.

Podsjetio je kako je “u završnoj fazi” ostvarenje strateškog partnerstva s jednom od najuspješnijih niskotarifnih kompanija u svijetu, kompanijom Wizz Air.

U sklopu spomenutog partnerstva, planirano je povezivanje Zračne luke Mostar s najmanje jednim, a moguće i više odredišta u Italiji, što će značajno pojednostavniti dolazak hodočasnika do Međugorja.

Wizz Air trenutačno ima sedam baza u Italiji.

(StarMo)