Naslovnica Mostar Kordić: Trebamo biti sretni i ponosni…

Kordić: Trebamo biti sretni i ponosni…

157
foto: ilustracija

Mostar — Mostarski gradonačelnik Mario Kordić poručio je kako svi stanovnici Mostara mogu biti ponosni na činjenicu da je američki CNN stavio Mostar na listu najljepših manjih evropskih gradova.

“Nakon nedavne nagrade za Prijestonicu dijaloga Euromediteranske regije ovo CNN-ovo uvrštavanje na listu najljepših manjih gradova u Evropi još jedan je podsjetnik svima nama da živimo u veoma lijepom gradu. Trebamo biti sretni i ponosni, ali i odgovorni u čuvanju ljepota, ali i izgradnji novih ljepota i turističkih atrakcija”, izjavio je gradonačelnik Kordić za Fenu, prenose u utorak bh. portali.

CNN-ova novinarka Julia Buckley uvrstila je Mostar na listu 15 najljepših malih gradova u Evropi.

Društvo Mostaru na toj listi prave, među ostalim, hrvatski grad Korčula, poljski Tarnow, norveški Reine, slovenski Piran, irski Kenmare, italijanski Anghiari…

“Sve što dobro budemo radili sigurno će nam se vratiti u budućnosti kroz prepoznatljivost i veliki broj posjetilaca koji će promovirati ljepote Mostara u svijetu. Sve to je pokazatelj da smo na dobrom putu, ali i da imamo još jako puno rada u budućnosti”, poručio je Kordić.

(StarMo)