Naslovnica Mostar Kordić: Stabilno finansiranje započetih projekata

Kordić: Stabilno finansiranje započetih projekata

127

Mostar — Gradsko vijeće Mostara usvojilo je rebalans budžeta koji je povećan za 20 miliona maraka, a dio tih sredstava, prema riječima gradonačelnika Marija Kordića, bit će usmjeren u velike infrastrukturne projekte poput izgradnje gradske sportske dvorane i olimpijskog bazena.

“Rebalansom je došlo do povećanja sredstava za otprilike 20 miliona maraka, što osigurava stabilno finansiranje svih započetih projekata u Mostara i njihov skori završetak, a to građani Mostara očekuju”, rekao je gradonačelnik Kordić.

Istakao je kako su kroz ovaj rebalans u socijalnom segmentu pokušali “izamortizirati” posljedice poskupljenja.

“Posljedice krize i rata u srcu Evrope već osjećamo kroz porast cijena naftnih derivata, hrane i ostalog. Potrudili smo se da kroz lokalnu zajednicu i gradski budžet amortiziramo, koliko je god moguće, porast cijena”, kazao je Kordić.

Povećanjem budžeta također su osigurana sredstava za nastavak realizacije kapitalnih projekata na području Mostara.

“Vidjeli ste da brzo krećemo u izgradnju sportske dvorane, bazena, Hrvatskog narodnog kazališta. Završavamo sjeverni ulaz u Mostar, južni ulaz je napravljen kako treba, južna zaobilaznica se radi i otvara se u idućih mjesec ili dva, od Čekrka prema južnoj obilaznici, kako bi se dobio spoj te dvije saobraćajnice koje nam osiguravaju pristup iz Hercegovine. Pomažemo i aerodromu, a značajna sredstva su planirana i za pomoći javnim poduzećima”, rekao je Kordić.

(StarMo)