Naslovnica Mostar Kordić primio predstavnike HVIDR-e

Kordić primio predstavnike HVIDR-e

113

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić održao je u utorak sastanak sa delegacijom HVIDR-e Mostar na kojem su, uz ostalo, razgovarali o održavanju tradicionalnog malonogometnog božićnog turnira kojeg već 25 godina na visokom nivou organizuje to udruženje.

Predstavnici HVIDR-e upoznali su gradonačelnika kako je iz štampe izišla i monografija “Srebrni jubilej božićnog turnira”, a koja je objavljena upravo prilikom 25. godina božićnog malonogometnog turnira.

Gradonačelnik je u razgovoru obećao podršku Grada pri organiziranju najvećeg malonogometnog turnira u regiji koji se tradicionalno održava u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu.

Na sastanku je također bilo riječi i o drugim projektima HVIDR-e, kao i o problemima i aktivnostima koje provode ratni vojni invalidi, a koje su vezani za rad Gradske uprave ili gradskih javnih poduzeća.

Predstavnici HVIDRE-e zahvalili su gradonačelniku na prijemu kao i na dosadašnjoj saradnji i podršci radu organizacije, a gradonačelnik je obećao kako će i dalje biti otvoren za rješavanje njihovih zahtjeva i podržavati konkretne projekte boračke populacije.

Sastanku su bili prisutni i predstavnici JP “Mostar Parking”, saopšteno je u utorak iz Grada Mostara.

(StarMo)