Naslovnica Mostar Kordić poziva francuske kompanije u Mostar

Kordić poziva francuske kompanije u Mostar

271
Riviere i Kordić

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u utorak u Gradskoj vijećnici ambasadoricu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Emilie Riviere s kojom je “razgovarao o aktualnim temama” – javljano je iz Gradske uprave.

Ambasadorica Riviere čestitala je Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te kazala kako je ovo jedan od njezinih prvih posjeta u mandatu u Bosni i Hercegovini.

Kordić je upoznao ambasadoricu s prilikama u Mostaru te s inicijativama koje žele provesti u svom mandatu te ju je pozvao da iznađe način kako zainteresirati francuske poslovne kompanije da dođu i investiraju u Mostar.

Istaknuo je kako Mostar “ima potencijala, a gradska vlast želi sa svoje strane čim prije kreirati bolju poslovnu klimu za ulaganja i gospodarsku suradnju”.

Riviere je istaknula kako se zbog pandemije europske kompanije sada više okreću ovom dijelu nego dalekim istočnim zemljama, što smatra šansom za BiH i Mostar te dodala da postoji mogućnost poslovne suradnje i otvaranje proizvodnih pogona.

U tom kontekstu spomenula je i francusku razvojnu agenciju koja će od iduće godine biti prisutna u BiH, posebice na polju obrazovanja i klime.

 

(StarMo)