Naslovnica Život Kordić otvorio Sajam braniteljskih udruga HNK

Kordić otvorio Sajam braniteljskih udruga HNK

132

Mostar — Četvrti sajam braniteljskih/boračkih zadruga u HNK u četvrtak je u Mostaru otvorio gradonačelnik Mario Kordić.

Na Sajmu je više od 50 izlagača s područja HNK, te još par kantona, ali i iz Republike Hrvatske.

Oni su predstavili aktualnu ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić tokom svečanog otvorenja kazao je kako će “pokušati povećati vidljivost ove cijele priče”.

– Drago mi je da je Mostar domaćin i organizator ovakvog događaja i nekako mi sve ovo daje dojam da se vraćamo u ono normalno. Osobno ću s Turističkom zajednicom HNK i Gradom pokušati malo povećati vidljivost cijele ove priče, ali i u turističku rutu, odnosno u turističke karte Mostara uključiti zadruge koje su ovdje u okruženju, jer mislim da imaju što pokazati – istaknuo je Kordić.

Ministar za pitanja branitelja HNK Oliver Soldo kazao je kako je Ministarstvu najbitnije da kroz ovaj sajam “branitelji rastu i jačaju u svom poduzetničkom duhu i radu”.

– Na Ministarstvu je da podržava takve ideje, inicijative i da stvara institucionalni, pravni okvir i da im pomogne da se educiraju i pozicioniraju na tržištu kako bi njihovi proizvodi bili što bliži kupcima, odnosno našim građanima – kazao je Soldo.

(StarMo)