Naslovnica Mostar Kordić-Milas: Nastavak podrške Hrvatske Mostaru

Kordić-Milas: Nastavak podrške Hrvatske Mostaru

73

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić okarakterizirao je današnji sastanak s državnim sekretarom Centralnog državnog ureda za Hrvate van RH Zvonkom Milasom prijateljskim te naglasio kako je dogovoren nastavak saradnje oko projekata od općeg interesa, interesa za Mostar i sve građane tog grada.

“Ovo je bio susret dva prijatelja u kojemu smo se dotakli tema koje su nas i zbližile, a to je zajednički rad kroz sve ove godine gdje sam ja kao direktor Doma zdravlja Mostar imao priliku ssrađivati sa Centralnim uredom Republike Hrvatske i gdje smo napravili poprilično lijep rezultat i jako sam zahvalan na pomoći. Sada u ulozi gradonačelnika vidim da je tu bilo i drugih zajedničkih projekata, među ostalim i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, tako da smo razgovarali da u tom tonu idemo i nastavimo dalje”, kazao je gradonačelnik Mostara.

Dodao je kako je tema razgovora bila i saradnja Republike Hrvatske i Grada Mostara.

“Mislim da ćemo napraviti lijepu priču za ovaj grad i mislim da će, sada kada sam gradonačelnik, prostora za saradnju biti još i više nego što je to bilo prije, kada je saradnja bila fokusirana na jednu ustanovu na čijem sam čelu bio u to vrijeme, a danas su mogućnosti puno veće i šire. Uvjeren sam da ćemo se gospodin Milas i ja susretati još češće”, istakao je Kordić, javili su bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Državni sekretar Centralnog državnog ureda za Hrvate van RH Zvonko Milas naglasio je kako će Ured i dalje u Mostaru nastaviti sarađivati i podržavati projekte, kao što to čini i u drugim sredinama u Bosni i Hercegovini.

“To možda, na neki način, izgleda nedostatno, ali postoji volja koja se može prelijevati na druge institucije u Republici Hrvatskoj. Mislim da na taj način i u dobroj koordinaciji u Mostaru možemo postići rezultate u turizmu, regionalnom razvoju i drugim područjima. Gradonačelnik Kordić apsolutno razumije i zna kojim putem i na koji način treba ići i kako taj koridor, u kojem se moraju susresti interesi svih građana i stanovnika Mostara, treba izgledati. Vjerujem da će gradonačelnik, moja malenkost i svi u RH insistirati i raditi na tome”, kazao je Milas.

Naveo je, također, kako je zadovoljan uloženim novcem Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu i rezultatima koji su postignuti kroz razne projekte.

“Važno je kako su zadovoljni ljudi koji tim projektima i saradnjom trebaju dobiti neke vrijednosti i svakodnevnicu koja će im biti olakšana, a ako su zadovoljni onda sam i ja izuzetno zadovoljan. Projekti koje Hrvati u BiH apliciraju uvijek su njihova kreacija, jesu li to lokalne jedinice s predstavnicima hrvatskih vlast ili institucije kao što su domovi zdravlja ili studentski domovi i slično, dakle sve to ima svoj smisao. Ako su ti projekti na vrijeme iznjedrili ono što treba, onda svi skupa možemo biti zadovoljni”, poručio je Milas.

(StarMo)