Naslovnica Politika Kordić i Marić sa načelnicima i šefovima: Transparentno i u interesu svih...

Kordić i Marić sa načelnicima i šefovima: Transparentno i u interesu svih građana

371
Kordić i Marić

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednici Gradskog vijeća Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su u petak u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih odjela i šefovima službi.

U uvodnom obraćanju gradonačelnik Kordić kazao je kako od načelnika odjela i šefova službi “očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće, priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Mostara”.

Stoga će prvi korak biti i da će posjetiti svaki odjel i službu te u izravnoj komunikaciji upoznati se sa postojećim stanjem i aktivnostima u svakom od njih, ali da će im također biti na raspolaganju kako bi se pokrenuli svi procesi i projekti.

Najavio je kako će u idućem razdoblju, u cilju pravljenja funkcionalne Gradske uprave, bit proveden i proces njezine reorganizacije te informatizacija i digitalizacija, sve kako bi Gradska uprava bila učinkovita i transparentna, a sva dokumenta dostupna javnosti i građanima.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić, kazao je kako je cilj novog Gradskog vijeća izgradnja normalnog i cjelovitog grada na dobrobit svih njegovih građana te također naglasio kako treba raditi na izradi nove sistematizacije i reorganizacije Gradske uprave Mostara.


Obećao je kako će Gradsko vijeće donijeti program rada i imati svaki mjesec dvije sjednice, jer žele nadoknaditi zaostatke koji su rezultat činjenice da Mostar nije imao zakonodavnu vlast osam godina, a što je dovelo do brojnih poteškoća u funkcioniranju grada i gotovo svim segmentima.

I dva dopredsjednika Vijeća, Milivojević i Zelenika naglasili su kako će novo Gradsko vijeće unatoč činjenici da su zastupljene različite političke stranke raditi sa gradonačelnikom i Gradskom upravom u cilju prosperiteta Grada i na dobrobit svih građana, navodi se u priopćenju.

(StarMo)