Naslovnica Mostar Kordić i Marić primili aktivistkinje iz Novog puta – Radite plemenitu stvar!

Kordić i Marić primili aktivistkinje iz Novog puta – Radite plemenitu stvar!

433

Mostar — Mostarski gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su petak predstavnike Udruge “Novi put”, koja je dobila prestižnu međunarodnu nagradu, koju dodjeljuje zaklada “Child10” iz Kraljevine Švedske za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece kao i švedsku nagradu ‘Kraljica Silvija’ te njezine zaklade “Briga o djeci”.

Predsjednica Udruženja Abida Pehlić upoznala je Kordića i Marića s činjenicom da je ‘Novi put’ iz Mostara jedna od deset nagrađivanih organizacija, odabranih među više od 90 nominacija iz 27 zemalja svijeta i da je ova bh. nevladina organizacija jedina u BiH dobila ovu nagradu te je pohvaljena za ‘svoj napor i doprinos usmjeren na iskorjenjivanje svih oblika eksploatacije djece i djevojčica u BiH, javljeno je iz Grada Mostara.

Naglasila je kako su ponosni što su dobitnici ove nagrade, koja im puno znači i poticaj je za njihove daljnje aktivnosti.

Pehlić vjeruje da će ovo biti poticaj i za ostale organizacije u BiH da se još aktivnije uključe u problem zaštite djece i žena, na kojem se, kako kaže, u BiH još uvijek nedovoljno radi.

Predstavnici Udruge “Novi put” zahvalili su Gradu Mostaru na prostoru koji su dobili na korištenje i kojeg su obnovili i uredili, a u kojem danas radi šest djelatnika koji pružaju besplatnu pravnu i psihološku pomoć potrebitima.

Gradonačelnik Kordić čestitao je predstavnicima Udruge “Novi put” na ovoj iznimnoj nagradi i njihovom velikom angažmanu i ustrajnosti.

“Ovo što radite velika je i plemenita stvar i važna je i za promociju Grada Mostara i jedan lijep i pozitivan signal”, naglasio je gradonačelnik Kordić te izrazio nadu kako će Grad Mostar i spomenuta udruga surađivati na konkretnim projektima i da u tom pogledu očekuje od njih smjernice, a da će od njega osobno i Grada imati potporu u radu.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić istaknuo je kako je ovaj današnji prijem znak potpore njihovu radu i promociji jedne pozitivne i plemenite priče iz Mostara koja je prepoznata na europskoj razini.

Naveo je da Mostar kao turistički grad ima problema s prosjačenjem te da i u tom segmentu mogu surađivati, ali i svakako zaštiti prava djece.

Pored toga, obećao je da će u svom radu “Novi put” imati potporu Gradskog vijeća.

Mostarsku Udrugu “Novi put” osnovale su 2010. godine žene s dugogodišnjim iskustvom u borbi protiv trgovine ljudima. Njihovi su glavni ciljevi spriječiti i boriti se protiv trgovine ljudima, rodno zasnovanog nasilja i zlostavljanja djece.

 

(StarMo)