Naslovnica Mostar Kordić: Dobra saradnja na nivou Mostara

Kordić: Dobra saradnja na nivou Mostara

123

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u Bosni i Hercegovini Antona Pacuretu.

Ambasador se interesirao o odnosu i saradnji između zakonodavne i izvršne vlasti u Gradu Mostaru nakon formiranja vlasti, kakav je odnos s višim nivoima vlasti te koliko političke prilike u državi utiču na Grad Mostar i procese u njemu.

Također, istakao je zanimanje za uspostavljanje privredne saradnje, turističku ponudu te u tom kontekstu rad Aerodroma Mostar i kakve su šanse u dogledno vrijeme za uspostavu stalnih avionskih veza sa Mostarom, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Gradonačelnik Kordić je kazao kako je saradnja na gradskom nivou vrlo dobra i da se puno truda ulaže u pripremu važnih odluka uz dijalog i uvažavanje svih aktera.

Naglasio je kako je Mostar primjer da se uz dijalog i izgradnju povjerenja, koje je rezultat osjećaja zastupljenosti svih naroda koji su birali svoje predstavnike u izvršnu i zakonodavnu vlast, može i treba graditi bolja budućnost za mlade, te da se tako treba pronaći i rješenje oko izmjene izbornog zakona na nivou države.

(StarMo)