Naslovnica Mostar Kordić će biti pokrovitelj Hrvatskog iseljeničkog kongresa u Mostaru

Kordić će biti pokrovitelj Hrvatskog iseljeničkog kongresa u Mostaru

67
Mario Kordić

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u četvrtak u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Organizacijskog odbora u povodu održavanja Petog hrvatskog iseljeničkog kongresa “Izazovi i perspektive zajedništva”, koji se treba održati u Mostaru od 30. juna do 3. jula 2022. godine.

Sastanku su prisustvovali Tanja Trošelj Miočević i Marin Sopta uime Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, dr. Ivić Pašalić, dr. Vlado Majstorović, Tomislav Markić, direktor Ravnateljstva dušebrižništva za Hrvate u inostranstvu i Ivo Soldo, predsjednik Humanitarnog udruženja fra. Mladen Hrkać, Zagreb.

Izaslanstvo je zahvalilo gradonačelniku na prijemu te ga upoznalo sa svim relevantnim informacijama s kojima raspolažu u ovom trenutku, a koji se tiču održavanja kongresa i tema koje će obrađivati.

Uputili su mu i poziv za učestvovanje i za pokroviteljstvom, što je gradonačelnik prihvatio.

Kordić je najavio kako će Grad Mostar dati punu podršku održavanju navedenog skupa te kako je i lično zainteresovan za teme koje će biti zastupljene, posebno oko uloge iseljeništva.

Gradonačelnik je iskoristio priliku upoznati goste sa stanjem i prilikama u Mostaru, aktivnostima i projektima koji su u toku i koji se planiraju poduzeti i realizirati, a sve s ciljem kako bi se nadoknadio zaostatak koji je Mostar imao u gotovo svim segmentima zbog neodržavanja izbora, saopćeno je iz Grada Mostara.

(StarMo)