Naslovnica Politika Kordić: “Čast biti nosilac liste stručnih i nekompromitiranih Mostarki i Mostaraca”

Kordić: “Čast biti nosilac liste stručnih i nekompromitiranih Mostarki i Mostaraca”

354

Mostar — U petak 25. septembra 2020. godine, u Domu HDZ-a BiH održana je 9. proširena sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, kojoj su pored članova Gradskog odbora prisutvovali i predsjednici osnovnih ogranaka Gradske organizacije, uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera na snazi.

Tema sjednice, kao i ranije, bile su brojne pripremne radnje u ovom nadolazećem periodu za Lokalne izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara 20. decembra 2020. godine, saopšteno je iz HDZ-a BiH Mostar.

“Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Gradskog odbora Slaven Zeljko, koji je u svom inspirativnom i emotivnom uvodnom govoru naglasio važnost trenutka u kojem se cijela Gradska organizacija HDZ-a BiH Mostar trenutno nalazi, posebno istakavši snažnu potrebu za zajedništvom hrvatskoga naroda u cjelini i priliku za sve istinske Mostarce da konačno izaberu Gradsko vijeće Grada Mostara u nedjelju 20. decembra po novim pravednim i demokratskim izbornim pravilima, za koja smo se morali sami izboriti”, navodi se u saopštenju.

Proširenoj sjednici je prisustvovao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, dok se prisutnima predstavio dr. Mario Kordić, nosilac Gradske liste HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Mostara (Gradska izborna jedinica 199). “U svom govoru, dr. Kordić je istakao čast biti nosilac liste stručnih i nekompromitiranih ljudi koji vole ovaj grad, te svoju nedvojbenu spremnost za sve izazove koji stoje pred HDZ-om BiH kao najsnažnijom političkom organizacijom u Gradu Mostaru”, dodaje se u saopštenju.

U nastavku sjednice, ponovno je naglašena izuzetna važnost registracije birača van BiH za predstojeće lokalne izbore. Upućen je poziv svim brojnim biračima Mostarcima Hrvatima, koji iz bilo kojeg razloga neće biti ovdje u Mostaru na dan izbora 20. decembra, da iskoriste svoje građansko i biračko pravo i izvrše registraciju putem interneta za glasanje u odsustvu. Krajnji rok za registraciju birača za glasovanje u inostranstvu ističe u utorak 6. oktobra 2020. godine, navodi se u saopštenju.

(StarMo)