Naslovnica Mostar Koordinacija Srba podržava zahtjeve SNSD-a za mjestom u Vladi HNK

Koordinacija Srba podržava zahtjeve SNSD-a za mjestom u Vladi HNK

391
foto arhiva

Mostar — Koordinacija Srba Mostar u potpunosti podržava kandidata SNSD-a, kao nosioca Srpske liste, za ministra u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, te poziva mandatara Nevenka Hercega da se prilikom imenovanja ministara rukovodi “načelom autentičnog predstavljanja naroda”, zaključeno je na sjednici Koordinacije Srba.

“Srpska lista, koalicija svih srpskih stranaka iz Republike Srpske koje imaju odbore u Federaciji BiH, lista je koja je na proteklim Općim izborima osvojila 1534 glasa srpskog naroda, te se tako etablirala za jedinog relevantnog sagovornika, kako o problemima srpskog naroda u HNK-u, tako i o kadrovskim rješenjima za funkcije od kojih se očekuje da rješavaju te probleme i popravljaju položaj srpskog naroda u dolini Neretve”, navodi se u saopćenju Koordinacije Srba.

Napominju kako je Koordinacija Srba Mostar krovna organizacija koja okuplja sva srpska udruženja i političke stranke koje djeluju na području Grada Mostara.

“Zbog toga smatramo da, bez lažne skromnosti i bez prebrojavanja krvnih zrnaca, predstavljamo najveći dio srpske populacije u Mostaru i da zato imamo pravo da stanemo iza kandidata jedine srpske liste i koalicije na prethodnim izborima”, navodi se u saopćenju, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Iz Koordinacije Srba upozoravaju kako je nedopustivo imenovanje ministra iz reda srpskog naroda na način na koji je to rađeno proteklih godina – bez konsultacija sa srpskom političkom zajednicom.

(StarMo)