Naslovnica BiH Konjički Igman: Radnici se za par dana vraćaju na posao

Konjički Igman: Radnici se za par dana vraćaju na posao

462
foto arhiva

Konjic — Armin Sarajlić, izvršni direktor za marketing, finansije i pravne poslove “Igmana” iz Konjica, koji je i sam bio zaražen koronavirusom, ali se izliječio, rekao je za “Dnevni avaz” da se situacija popravlja i da je plan da ova firma počne s radom već 6. aprila.

Prema njegovim riječima, 1.300 radnika vratit će se na posao i sada je ostalo da se obave sve pripreme da se osigura nesmetan i siguran rad.

Sarajlić je rekao da je u stalnoj komunikaciji s generalnim direktorom Đahidom Muratbegovićom, koji se, kako kaže, oporavlja.

– Razgovarali smo on je dobro. Mi sada planiramo da, nakon one naše odluke da pošaljemo radnike kući, 6. aprila počnemo da radimo. Mi smo već drugi dan nakon zatvaranja firme obavili dezinfekciju. Sada je ostalo da se prebrišu radne površine. Hvala Bogu, niko od radnika nije zaražen, ostalo je sve na Upravi. Pojačana su testiranja šefova i ključnih ljudi. Već pravimo plan da što sigurnije krenemo s radom. Već smo naručili termalne kamere za mjerenje temperature – kaže Sarajlić.

U planu je, prema njegovim riječima, i nabavka komora za dezinfekciju, što već rade neke firme.

Zaštitna sredstva i opremu već sva imamo. Sutra ćemo sa Štabom civilne zaštite, također, razgovarati da vidimo njihovo mišljenje. Do 6. aprila moramo imat detaljan plan oko smjena i prijevoza. Ako sve spremimo do šestog, onda krećemo. Plan je 6. april, ali sve mora biti sigurno da se 1.300 radnika vrati na posao – kaže Sarajlić.

(StarMo)