Naslovnica Sport Konjička regata uprkos epidemiji

Konjička regata uprkos epidemiji

156
foto arhiva

Konjic — Udruženje građana “Zelena rijeka” iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH te općine Konjic nastavlja sa pozitivnim akcijama te će u Konjicu 4. i 5. jula organizirati petu ‘Raiffeisen MEDIA Regatu na Neretvi’.

Za krajnji cilj održavanja ovogodišnje Raiffeisen MEDIA Regate na Neretvi, Udruženje ističe promociju važnosti očuvanja prirodnih ljepota i životne sredine konjičke regije te promociju Konjica kao destinacije za domaće i regionalne posjetioce.

Regata je ove godine, uz pomoć sponzora i partnera, a u skladu sa trenutnom situacijom vezanom za COVID-19, planirana kao dvodnevni događaj, gdje će učesnici imati priliku da sudjeluju u nešto manjem broju aktivnosti i obilazaka, no i dalje s punim fokusom na važnost očuvanja svega što je domaće i što se pokazalo kao osnova ekonomije u ovim kriznim vremenima, saopćeno je iz Udruženja građana “Zelena rijeka”.

S obzirom na to da je zbog panedemije Udruženje bilo onemogućeno da obavi tradicionalno čišćenje Neretve koje se inače realizira 22. aprila na Dan planete Zemlje, planirano je pomjeriti aktivnosti na septembar te nakon turističke sezone obaviti održavanje plovnog toka rijeke Neretve, od Glavatičeva do Džajića buka.

(StarMo)