Naslovnica Život Konjic: Pokloni reisa i muftije za porodicu sa sedmero djece

Konjic: Pokloni reisa i muftije za porodicu sa sedmero djece

366

Konjic — U selu Gorani kod Konjica sedmo dijete obradovalo je porodicu Subašić.
Danas im je uručen poklon reisu-l-uleme Huseina Kavazovića i Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH te poklon muftije mostarskog Salema-ef. Dedovića – javlja rijaset.ba.

“Posjetili smo porodicu Subašić i uručili poklon reisu-l-uleme povodom rođenja sedmog djeteta, njihove kćerke Rejhane, jer smo protekle dvije godine u Odjelu za brak i porodicu započeli jednu lijepu praksu” – kazala je dr. Safija Malkić.

Pojasnila je da Islamska zajednica na simboličan način stimulira natalitet koji opada u Bosni i Hercegovini već duži niz godina tako što daruje šesto, sedmo i svako naredno dijete u svakoj porodici. Dodala je da je reisu-l-ulema poselamio roditelje koji su u današnje vrijeme rijedak svijetli primjer sa ovako velikim brojem članova porodice.

“Želimo takve roditelje podržati i ističući njihov primjer ohrabriti druge bračne parove jer je i poslanik Muhammed, a.s., kazao “Ženite se i porađajte se, jer ću se ja vama i vašom brojnošću ponositi na Sudnjem danu” – kazala je dr. Malkić.

“Ovo je mali znak pažnje kojim želimo pokazati da se svi radujemo kada čujemo za ovako lijepe vijesti” – rekao je Refik-ef. Delić, glavni imam Medžlisa IZ Konjic koji je uručio muftijin poklon.