Naslovnica BiH Konjic: Doktori prijete otkazima!

Konjic: Doktori prijete otkazima!

106

Konjic — Doktori Doma zdravlja Konjic uručili su obavijest poslodavcu i osnivaču ustanove “o planiranom otkazu ugovora o radu”.

Kako je javljeno iz konjičkih podružnica Strukovnog sindikat doktora medicine i stomatologije u HNK, doktori planiraju dati otkaz 15. 12. kada se navršava točno dva mjeseca od blokade računa Doma zdravlja Konjic zbog čega zaposlenicima te zdravstvene ustanove nisu isplaćene plaće za razdoblje avgust – novembar.

Sindikalisti su proteklih dana imali sastanke s menadžmentom Doma zdravlja Konjic i Opće bolnice Konjic, ali nisu dobili odgovor kada bi moglo doći do deblokade računa.

„Nedopustivo je ponašanje menadžmenta obje ustanove koji dva mjeseca ‘pokušava’ riješiti ovu situaciju na štetu radnika, koristeći njihovo strpljenje, i dovodi ih do ovakvog očajničkog čina, da su radnici jedne javno zdravstvene ustanove prisiljeni uručivati otkaz ugovora o radu nakon dva mjeseca agonije i četiri neisplaćene plaće, a da se u javnosti šalje slika da menadžment s ovakvim stanjem u koje su dovedeni radnici nema nikakve veze”, navodi se u saopštenju Strukovnog sindikata.

Sindikalisti su poručili kako razumiju da menadžmentu nije lako, ali podsjećaju da je problem neuplaćivanja doprinosa, zbog čega su računi blokirani, seže iz 2007. i 2008. godine, a do sada nije urađeno ništa kako bi se taj problem riješio.

(StarMo)