Naslovnica IZBORI 2022. Konaković: Prve adrese će nam biti Brisel i Washington

Konaković: Prve adrese će nam biti Brisel i Washington

160

Sarajevo — Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je danas u Sarajevu da će ta stranka, kao dio koalicije koja će ubjedljivo pobijediti na izborima, imati značajno mjesto u vlasti od nivoa Vijeća ministara BiH do svih kantona.

Na predizbornom skupu Naroda i pravde Konaković je istakao da će oni uložiti maksimum napora da se promijeni diplomatija BiH i da se zemlja vrati svojim prijateljima s kojima su potpisani dokumenti o euroatlanskim integracijama.

– Prvo ćemo promijeniti oblast vanjske politike u kojoj grlimo našu braću na istoku i jačamo naše veze, ali će prve adrese na koje mi idemo biti Brisel i Washington – poručio je Konaković.

Naveo je da zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović predstavlja čovjeka koji nije konfliktna i populistička predizborna forma već neko ko iskreno govori što misli.

– On je dokazani patriota i znamo da s njim možemo realizovati sve planove jer je bez mrlje u karijeri – naglasio je Konaković, prenose bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Konaković je dodao da po pitanju sigurnosti i odbrane imaju spremna rješenja i planove kako čuvati Bosnu i Hercegovinu, a da posebno treba rasteretiti realni sektor kako bi ojačali kupovnu moć pojedinca.

Zamjenik predsjednika Naroda i pravde Denis Zvizdić rekao je da svi građani koji žele da Bosna i Hercegovina bude demokratska i prosperitetna zemlja znaju da su joj potrebne promjene u ekonomiji, politici, unutrašnjim odnosima i vanjskoj politici.

– Te promjene su neophodne jer nas je vladajuća koalicija na državnom nivou u svom katastrofalnom mandatu dovela do jedne od najvećih poslijeratnih institucionalnih kriza i blokade institucija, te zaustavila evropski put BiH – kazao je Zvizdić.

(StarMo)