Naslovnica Region Kon: Bolnice u Srbiji se opet pune…

Kon: Bolnice u Srbiji se opet pune…

78
Predrag Kon

Beograd — Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršava i da bolnice počinju da se pune pacijentima, kao i da je potrebno pridržavanje mjera koje su i dalje na snazi i da treba nastaviti vakcinaciju.

On je za RTS rekao da će 1. augusta, kada se očekuje sjednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, situacija biti drugačija i da će vjerovatno biti donijete nove mjere.

„I dalje će se na žalost broj zaraženih povećavati, ne možemo dočekati četvrocifrene brojeve sa istim mjerama koje imamo sada, to mora svakom da bude jasno“, naveo je Kon.

On je naglasio da su mjere protiv korone i dalje na snazi i treba da se poštuju, navodeći da „iskustvo ništa ne znači ako se i dalje ponašamo kao da smo bez iskustva“.

„Ako se ne vakcinišemo imaćemo borbu sa ovim virusom još jako dugo. Nevakcinisanje mladih nastavlja direktno ovu pandemiju“, rekao je Kon.

Prema njegovim riječima, među mlađima, pogotovo kod ženskih osoba, javlja se otpor vakcinisanju, „zbog straha iz jedne teške zablude o tome da vakcina može da utiče na sposobnost rađanja“.

„To nikakve veze nema sa istinom“, istakao je Kon.

(StarMo)