Naslovnica Izdvojeno Komšić za DW: Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče.

Komšić za DW: Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče.

305
Željko Komšić

Berlin — Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je u intervjuu za njemački Deutsche Welle kako je poznato da na nivou Predsjedništva BiH ne postoji saglasnost o tome da BiH prizna Kosovo, zbog protivljenja člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, Milorada Dodika.

“Gospodin Dodik se tome oštro protivi, mada – ako ćete biti realni i pragmatični – Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše”, kazao je Komšić.

On je dodao kako smo sada svjedoci najnovije serije protesta u Beogradu i Srbiji.

“Pandemija korone je bila iskorištena za jednu vrstu bunta i rečeno je da je to protest protiv uvođenja policijskog sata. Nakon par trenutaka je bilo jasno da to nema veze sa pandemijom nego da je riječ o Kosovu, jer sve ono što smo vidjeli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine”, kazao je Komšić.

Odgovarajući na pitanje kome je to u interesu, Komšić je rekao:

“Po mom mišljenju ekstremnim desničarima i fašistima u Srbiji i njihovim međunarodnim pokroviteljima, koji se nalaze na istoku Evrope”.

(StarMo)