Naslovnica Politika Komšić: Vučić iskazao poštovanje prema suverenitetu BiH

Komšić: Vučić iskazao poštovanje prema suverenitetu BiH

418
Željko Komšić

Sarajevo/Beograd — Izvjesno je da će se morati ispoštovati zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine kako bi bili otkočeni oni procesi koji vode ka formiranju nove vlasti, rekao je za Danas član Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

“Ti odnosi, kakvi god da jesu, su realni. Međutim, svi u BiH moramo uložiti dodatne napore kako bi politička realnost bila podnošljiva”, rekao je Komšić.

Što se tiče Aleksandra Vučića, Komšić kaže da je on sa nekoliko poteza iskazao elementarno poštovanje kada je riječ o suverenitetu države BiH.

“Kada kažem suverenitetu, ne mislim samo na, kako kažete teritorijalnu cjelovitost, jer je zaista neupitna, mislim prije svega na suverenitet, odnosno na to da se u BiH ne upliće na razne načine. To je demonstirano i nedavno prilikom posjete stranačkih lidera iz manjeg bh. entiteta Beogradu, kada je predsjednik Srbije poslao poruku da se neće miješati u unutarnje stvari BiH. To je realno dobar kurs jer se u politici više vjeruje djelima nego riječima”, rekao je između ostalog Željko Komšić u razgovoru za Danas, prenosi novinska agencija Patria.

(StarMo)