Naslovnica Politika Komšić: Trpimo žestoke napade, klevete i podmetanja

Komšić: Trpimo žestoke napade, klevete i podmetanja

202
predsjednik DF-a, Željko Komšić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić razgovarao je danas sa aktivistima simpatizerima DF-a, te građanima Visokog.

“Demokratska fronta izabrala je teži način bavljenja politikom, preuzimajući odgovornost za ključne političke procese koji se vode u državi. Nismo se povukli u zonu političkog komfora, niti zauzeli poziciju ugodnog i populističkog kritizerstva. Pokušavamo koliko god možemo, a često i više od toga, da se borimo za normalno i demokratsko funkcionisanje institucija u interesu države i svih građana, funkcionisanja lišenog utjecaja političkih neprijatelja države”, kazao je Komšić, prenosi N1.

“Zbog takvog pristupa trpimo žestoke napade, klevete i podmetanja. I neka ih trpimo. Mi ćemo ih trpiti dok god vjerujemo da se vrijedi boriti za državu Bosnu i Hercegovinu, i za jednakopravnost svih njenih građana, a u to nikada nećemo prestati da vjerujemo”, rekao je Komšić.

“Drago mi je zbog toga što su kandidati Demokratske fronte, ovdje u Visokom, u ovom državotvornom gradu, prepoznali tu vrstu politike, a siguran sam da je tako i u Varešu i Brezi gdje ćemo danas biti. Vodimo politiku koja je spremna na to da da sve što može za svoj grad i za svoju domovinu”, poručio je Komšić.

(StarMo)