Naslovnica BiH Komšić pozvao Dodika: Ako je moglo u Modriči, može i u Kozarcu

Komšić pozvao Dodika: Ako je moglo u Modriči, može i u Kozarcu

519
Željko Komšić

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da “učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena”, budući da predviđna trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

“Imajući u vidu da se tako postupilo i u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac” – naveo je Komšić u saopćenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pozdravio je odluku da se trasa autoputa Banja Luka-Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

Zbog toga očekuje da se na isti način postupi i u slučaju trase autoputa Banja Luka-Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom to povratničko naselje presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika.

(StarMo)