Naslovnica Politika Komšić poručio građanima: Ne mogu nam ništa!

Komšić poručio građanima: Ne mogu nam ništa!

113
Željko Komšić

Sarajevo — Prvi čovjek državnog predsjedništva Željko Komšić poručio je u srijedu uveče kako građani Bosne i Hercegovine mogu mirno spavati.

Kako je kazao, nije ovo više 1991. godina, kada je na jednoj strani bila JNA, a na drugoj branioci BiH sa “dva metka.” Dodao je da “nema te sile koja ovu zemlju može rasturiti”, javlja televizija N1.

Razgovarate li sa Dodikom mimo sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine?

Pričali smo nekad, a sada je teško. Ranijih mjeseci moglo se nešto privatno progovoriti, ali sad nemam volje da pričam o tim stvarima i da se pravim da ništa nije bilo dok on vrijeđa i glumi kabadahiju. Nemam apetita da se družim s njim.

Mislite na Kecmanovića?

On je Dodikov savjetnik.

Javnost ismijava Dodika, ali dobar dio je zabrinut. Vaša poruka građanima BiH.

Ne mogu vam garantovati šta je u glavama Dodika i njegovih ljudi. Mogu garantovati za sebe – do posljednjeg daha čuvat ću ovu državu. Na osnovu životnog iskustva mogu reći da nema te sile koja ovu zemlju može rasturiti. Bilo je trenutaka kad su Bosnu i Hercegovinu pocijepali, kao kada je bio sporazum Cvetković-Maček, ali je nisu mogli podijeliti. U ovoj zemlji uvijek ima dovoljan broj ljudi koji na to neće pristati. To je činjenica. Dok smo spremni stajati iza ove zemlje, i da je branimo, na pametan i mudar način, ovo više nije ‘91. da nam dođe JNA a imamo samo dva metka – ne mogu nam ništa.

Kompletan intervju je na ovom linku.

(StarMo)