Naslovnica BiH Komšić: Ostaviti po strani stranačka prepucavanja – Ima lova u mutnom

Komšić: Ostaviti po strani stranačka prepucavanja – Ima lova u mutnom

481
Željko Komšić

Sarajevo — Sada treba ostaviti po strani sva stranačka i druga prepucavanja – poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Lično sam fokusiran jedino na to kako pomoći građanima i državi. Neću niti želim da se bavimo politikanstvom. Međutim, za one koji imaju negativan odnos prema državi Bosni i Hercegovini, ovo je opet prilika za lov u mutnom, pa ni u ovom vremenu pandemije ni za dlaku ne odstupaju od pokušaja diskreditacije države. Mnogo je tu subverzivnog djelovanja, posebno u dnevno-političkom jeziku, pa i u nekim potezima, ali sve dok to počinje i završava na riječima i političkom propagandnom jeziku, nema potrebe za reakcijama, jer one nisu u interesu građana. Treba biti opremljen strpljenjem i vjerom u ono šta imamo, a državu imamo, nije idealna ali je naša – kazao je za Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

On naglašava kako se “po mišljenju ljudi iz zdravstvene struke, trenutno BiH nalazi na prekretnici kada je u pitanju širenje ili suzbijanje koronavirusa”.

– Stoga smatram da se ne smijemo i ne trebamo opuštati, maglašaba Komšić, dodajući da se “moramo držati jasnih preporuka koje su izdale nadležne zdravstvene institucije i krizni štabovi, kako se ne bi dogodilo da pandemija eskalira”.

(StarMo)