Naslovnica BiH Komšić o susretu u Beogradu: Oni ugrožavaju evropsku perspektivu…

Komšić o susretu u Beogradu: Oni ugrožavaju evropsku perspektivu…

241
Željko Komšić

Sarajevo — Komentirajući sinoćnji sastanak u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, Komšić kaže da je “negdje pročitao da su navodno razgovarali o evropskoj perspektivi”.

– Kakva je ta perspektiva po njihovom shvaćanju dovoljno govori da su upravo isti dan kadrovi HDZ-a i SNSD-a oborili Zakon o javnim nabavkama.

Tako da je njihova priča evropskoj perspektivi potpuno deplasirana, štaviše da se iza svega kriju neki drugi motivi, koji su ako hoćete ugrožavanje te evropske perspektive BiH – smatra Komšić.

Komšić je najavio da stranka čiji je predsjednik, Demokratska fronta, priprema izmjene zakona o Visokom sudkom i tužilačkom vijeću (VSTV).

– Treba li podsjećati na mnoštvo pravosudnih afera koje nam daju za pravo konstatirati da je VSTV generator korupcije u BiH? Treba li podsjećati na sramne afere Memić, Dragičević, potkivanje, gubljenje dokaza protiv političara? – pita član Predsjedništva.

(StarMo)