Naslovnica Politika Komšić o “političkim amaterima iz SDP-a”

Komšić o “političkim amaterima iz SDP-a”

308
Željko Komšić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić oglasio se izjavom za javnost nakon konferencije za medije SDP-a na kojoj su, između ostalog, istaknuli da je “DF od početka razvaljivao ljevicu kako bi jačao SDA”.

“Politički amateri iz SDP-a odbili su mogućnost da kao sada već bivši bh. blok imamo u najmanje premijera Federacije BiH i da vodimo glavnu ulogu na državnom nivou, što sam im predlagao. Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom, a istovremeno su se odlučili da podapinju gdje god stignu, pa i na pitanju NATO-a, pozivajući na formiranje vlasti bez odluke Predsjedništva kojom bi se odblokirao proces NATO integracija” – naveo je Komšić i dodao:

“Jedino što su uspjeli, navodi Komšić, jeste da upropaste historijsku priliku da lijevo – građanske opcije budu predvodnici političkih procesa u uslovima kada su građanske stranke imale veći broj glasova nego SDP 2010.godine.

Samo zato da bi prikrili svoj kukavičluk i političko slijepilo, danas neumorno optužuju. Međutim, građani nisu slijepi i vide sve to, i građanima svoje gluposti ne mogu prodavati kao svoje vrline” – naveo je Komšić.

(StarMo)