Naslovnica Politika Komšić o mogućoj odluci Schmidta: Dalja podjela BiH po etničkom osnovu

Komšić o mogućoj odluci Schmidta: Dalja podjela BiH po etničkom osnovu

121

Prijedor — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je komentarišući najave da bi visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt mogao nametnuti izmjene izbornog zakona rekao “da ne može sa sigurnošću reći u kom pravcu ide ta inicijativa” – prenosi N1.

“Ne znam šta će uraditi gospodin Schmidt, ali ono što sam do sada imao prilike da čujem, a ja nisam vidio nikakav papir, i u konsultacijama koje je imao moj kabinet jučer sa OHR-om nisu nam nikakvi prijedlozi dostavljeni odnosno da mogu reći sa sigurnošću u kojem pravcu ide ta inicijativa” izjavio je Komšić.

Komšić je u Prijedoru gdje će danas biti klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop 16 prijedorskih žrtava ubijenih prije 30 godina, a rekao je i da je ”možda u pitanju dalja podjela BiH”.

“Ako ćemo suditi na osnovu onoga što je bilo u medijima i onoga što se pojavljuje u medijima, to je podilaženje ovim politikama o kojima smo govorili. To je dalja podjela Bosne i Hercegovine po etničkom osnovu, to je dalja diskriminacija građana u Federaciji pogotovo u pojedinim dijelovima, kantonima kako su oni to zamislili da računaju”, rekao je Komšić.

(StarMo)