Naslovnica Politika Komšić: “Noćna mora” Dragana Čovića…

Komšić: “Noćna mora” Dragana Čovića…

545
Željko Komšić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH u Mostaru, koje su predvodili Bakir Izetbegović i Dragan Čović, završen je bez konkretnih poteza, ali je Čović ponovo spominjao i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića.

Čak je Čović kazao i da su bili “blizu rješenja da se Hrvatima ne bira Komšić”!?

Predsjedavajući Komšić kaže kako je Izborni zakon već postao noćna mora Dragana Čovića.

“Budite uvjereni da će im se to odbiti od glavu na način da će izborno zakonodavstvo dobiti snažnije obilježje građanskog. Zapravo, želim istaći da je sada HDZ taj koji strahuje od izmjena izbornog zakonodavstva”, istakao je predsjedavajući Komšić, prenosi Patria.

Komšić je pojasnio da “budu li se provodile mjere i preporuke iz Mišljenja Evropske komisije, zažalit će Čović i HDZ što su na osnovu lažne interpretacije presude Ustavnog suda u slučaju Ljubić ikada pokrenuli to pitanje, jer taj slučaj se može riješiti vrlo lako primjenjujući Ustav FBiH”.

“Međutim, oni su od jedne benigne stvari pokušali napraviti platformu za mijenjanje cjelokupnog ustavnog poretka, pri čemu bi etnička diskriminacija bila dodatno cementirana, a preporuke i mjere iz Mišljenja Evropske komisije sugeriraju upravo suprotno”, pojasnio je Komšić.

(StarMo)