Naslovnica Politika Komšić: Nisam kriv što niko neće s Dodikom

Komšić: Nisam kriv što niko neće s Dodikom

414

Sarajevo — Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića reagirali su na izjave Milorada Dodika, da Komšić nema legitimitet i da je sakrio poziv iz Brisela od druga dva člana i otišao sam, kao i da je namjerno sakrio zahtjev predsjednika Evropskog suda za imenovanje sudaca Ustavnog suda, gdje se mora konsultirati Predsjedništvo BiH da bi se izvršilo imenovanje.

“Smatramo da izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika graniče sa uračunljivošću. Uvjerio je sebe u neistine, a tako je i sa imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od strane Evropskog suda za ljudska prava. Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali. Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu”, rečeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prenosi Patria.

Kada je riječ o pozivu iz Brisela, taj poziv je stigao na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne na članove Predsjedništva, u tome konkretnom slučaju.

“Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se sa gospodinom Dodikom”, kazali su.

(StarMo)