Naslovnica Politika Komšić nakon priznanja Plenkovića: “Stvari su napokon isplivale na površinu”…

Komšić nakon priznanja Plenkovića: “Stvari su napokon isplivale na površinu”…

150

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarišući priznanje Vlade Hrvatske da je dogovarala izmjene Izbornog zakona u BiH s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, poručio je da su “stvari napokon isplivale na površinu”.

– To je nažalost postalo standardno u našoj političkoj praksi i u javnosti. U svakoj drugoj zemlji bi bio prvorazredan skandal, pljuštale bi ostavke, povlačili bi se i diplomati. Međutim, u našoj zemlji to je samo jedna crtica u ovom predizbornom folkloru, tako da ja ne vjerujem da će biti nekih drugih efekata, sem toga – rekao je Komšić.

Međutim, kako je naveo, “dobro je da su stvari napokon isplivale na površinu”.

– Mi to sve znamo, ali znate kako to nekad’ izgleda. Bez obzira na to što vi znate i iznesete neke stvari u javnosti, ljudi obično žele da se uvjere ono, što bi se reklo, da vlastitim očima nešto vide, pa da onda potvrde ono što ste im vi govorili. Bezbroj sam puta bio u takvoj situaciji – dodao je Komšić.

Vlada Hrvatske je priznala da je dogovarala izmjene Izbornog zakona u BiH s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom u jučerašnjem saopćenju objavljenom na zvaničnom Twitter profilu.

(StarMo)