Naslovnica Politika Komšić: Juče Plenković, danas Milanović…”vire nam preko ograde”

Komšić: Juče Plenković, danas Milanović…”vire nam preko ograde”

141

Olovo — Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zaoštrio je sukob s političarima iz RH, koje optužuje “za miješanje u unutarnje poslove BiH”.

Na predizbornom skupu u Olovu Komšić je kazao kako hrvatski predsjednik Milanović “dobacuje preko ograde” i pokušava utjecati na stanje u BiH što mu neće biti dopušteno.

– Jučer Plenković, danas Milanović. Opet nam vire preko ograde, opet bi da uređuju po BiH, opet bi da upravljaju po BiH. Opet hoće ponižavati, pogotovo Milanović, pa priča. Pa hajde neka kroz Sarajevo prođe dvije tisuće Srba. Što ne bi prošlo? U čemu je problem?, kazao je pred svojim simpatizerima Komšić dodajući kako Sarajevom mogu šetati svi dobronamjerni ljudi no pitanje je može li baš svatko prošetati bez problema Trgom bana Jelačića u Zagrebu.

Komšiću je zasmetala Milanovićeva izjava od subote kojom je kritizirao oklijevanje visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene izbornog zakona BiH kojima bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u Domu naroda parlamenta Federacije BiH – prenosi HRT.

(StarMo)