Naslovnica Izdvojeno Komšić: I Čović zna da od tog nema ništa

Komšić: I Čović zna da od tog nema ništa

513
Željko Komšić

Sarajevo — Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović danas preuzima predsjedavanje Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Danas je, također, u Mostaru trebao biti održan i sastanak delegacija SDA i HDZ-a. On je mogao predstavljati pomak u rješavanju otvorenih pitanja za formiranje vlasti u državi i Federaciji BiH.

Međutim, sastanak je sinoć iznenada otkazan, i to na inicijativu SDA. Vjerovatni razlog jesu jučerašnje Čovićeve tvrdnje kako vjeruje da će sastanak u Mostaru „otvoriti razgovore oko Izbornog zakona i mnogih drugih pitanja koja se tiču funkcioniranja vlasti i agende za naredni period“, piše portal Radiosarajevo.ba.

Ovakvi Čovićevi stavovi su mogli otvoriti sumnje u moguće zakulisne dogovore SDA sa vrhom HDZBiH, te stranku Bakira Izetbegovića kompromitirati u dijelu bh. javnosti i posebno u odnosima sa njihovim partnerima, piše Radiosarajevo.ba. Tim prije jer se Čović uoči sastanka sa SDA, zajedno sa liderom SNSD-a i srpskom članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, iznenada obreo u Bratislavi kod ministra vanjskih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka. Lajčak ne krije svoje simpatije prema dvojici lidera.

O nastojanju Čovića da, zajedno sa Miloradom Dodikom, nametne temu Izbornog zakona, ali na način kako to pitanje HDZ BiH vidi, sa portala Radiosarajevo.ba pitali su i predsjedavajućeg Predsjedništva i lidera DF-a Željka Komšića.

“I Čović zna da od toga nema ništa!“, kratko je u svom stilu za Radiosarajevo.ba prokomentirao Komšić.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)