Naslovnica Politika Komšić-Hadžikadić: HDZ pokušava prolongirati i otkazati izbore

Komšić-Hadžikadić: HDZ pokušava prolongirati i otkazati izbore

281

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić održali su danas sastanak u Predsjedništvu BiH.

Tema sastanka su bili predstojeći lokalni izbori, a razgovaralo se o odbijanju HDZ-a da se usvoji državni budžet, čime se izbori pokušavaju prolongirati, a potom i otkazati, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Komšić i Hadžikadić su zauzeli vrlo jasan stav kako je održavanje lokalnih izbora od najveće važnosti, i kako je potrebno da se sve građanske stranke kao i međunarodna zajednica uključe u rješavanje ovog problema, i izvrše pritisak na stranke koje vrše blokadu u državnom parlamentu.

Komšić i Hadžikadić su razgovarali i o NATO putu Bosne i Hercegovine, poteškoćama prilikom usvajanja ANP-a protekle godine, kao i dodatnim preprekama na tom putu te kako će biti otklonjene.

Na sastanku se govorilo i o stanju u kojem se nalaze građanske stranke u BiH, a jačanju desnih i ekstremnih stranaka koje se predstavljaju kao alternativa, i neophodnosti ostvarivanja bolje saradnje između građanskih opcija kako bi se spriječila potpuna dominacija ideja desničarskih stranaka.

(StarMo)