Naslovnica Politika Komšić: Dodik glasao sam protiv sebe

Komšić: Dodik glasao sam protiv sebe

461

Sarajevo — “Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je već na početku mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i poziv predsjedniku Đukanoviću. Za to je glasao i Milorad Dodik. On je jučer faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost”, kazao je danas za N1 predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić je poručio da je crnogorski predsjednik dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, te da BiH i Crna Gora “imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji”.

“Predsjednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine i uvijek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu. Podsjećam, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji. Dokaz tome jeste i jedna od jučer usvojenih odluka Predsjedništva BiH o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima”, naglasio je Komšić, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Uvjeren je da će se dobra saradnja između dvije države koje nemaju otvorenih pitanja nastaviti u budućnosti, “uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca poput Dodika”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao jučer novinarima u Sarajevu da se nije složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini “imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.”

(StarMo)