Naslovnica Izdvojeno Komšić “apsolutno protiv” ruskih vojnika u BiH

Komšić “apsolutno protiv” ruskih vojnika u BiH

279
Željko Komšić

Sarajevo — Kao član Predsjedništva BiH, želim javno reći da sam apsolutno protiv ovakvih aktivnosti na teritoriji BiH – kazao je Željko Komšić u vezi sa ranijom najavom dolaska sa ruske vojne jedinice u Mostar.

S obzirom da je prisutstvo ove jedinice ruke vojske na teritoriji naše zemlje potpuno nepotrebno i s obzirom da je ova jedinica pozivana u BiH iz sasvim drugih razloga od onih koji su javno navedeni te da je riječ o jednoj vrsti, kako to vole reći vojnici i obavještajci, aktivnosti tzv. specijalnog, psihološkog djelovanja, smatram da ista, niti je trebala dolaziti u BiH niti se treba ponovo vraćati – kazao je Komšić.

On je dodao kako se “otvara pitanje koji je stvarni cilj pozivanja i dolaska ruske vojne jedinice u BiH i to baš u Banja Luku i Mostar”, kada u BiH postoje i firme i vojne jedinice koje taj posao mogu obaviti i brže i efikasnije”.

– Svaki klinički centar, ako nije sam u mogućnosti obaviti dezinfekciju prostora kliničkog centra može angažaovati firmu ili firme koje se bave takvim poslovima. Potpuno sam siguran da su klinički centri u Banja Luci i Mostaru i ranije angažovali takve firme koje efikasno mogu obaviti taj posao. U slučaju da navedene službe ili firme nisu u mogućnosti da taj posao obave, iste te kliničke centre upućujem na jedinicu ABHO zaštite Oružanih snaga BiH koje takav posao mogu obaviti čak i bolje od navedene jedine ruske vojske” – rekao ke Komšić.

(StarMo)