Naslovnica Mostar Komos apeluje: Pravilno odlažite otpad

Komos apeluje: Pravilno odlažite otpad

492
foto: arhiva

Mostar — “Radnici javnog preduzeća (JP) Komos žele se zahvaliti svim građanima koji savjesno odlažu komunalni otpad u za to predviđena mjesta (kontejnere, hajfiše i korpe), ne pored njih i u za to predviđeno vrijeme. Sve one koji to ne rade mole – ‘pomozite održati naš grad čistim'”, navodi se u pismu javnosti koje su iz ovog preduzeća objavili na Facebook stranici.

Iz JP Komos apeluju na građane da odlažu otpad u vrijeme kada je to propisano – u večernjim satima, pošto njihovi radnici prazne posude svaki dan u rano jutro. Pravilnim odlaganjem – u večernjim satima, neće dolaziti do nakupljanja komunalnog otpada u kontejnerima tokom dana. Grad će nam i biti i izgledati čistiji, ističu iz JP Komos Mostar, prenosi Mostarski.ba.

Osvrćući se na problem gomilanja otpada pored posuda, podsjećaju da nije u pitanju nedostatak kontejnera već nepravilno odlaganje otpada. To se naročito odnosi na vlasnike prodavnica i trgovačkih objekata koji kartonskom ambalažom zatrpavaju posude, umjesto da je presuju i slože prije odlaganja.

Kako ističu iz ovog preduzeća, i dalje imaju velike probleme s nepravilnim odlaganjem šuto otpada i kabastog otpada (stari namještaj, aparati i sl.), koji nesavjesni građani nepropisno odlažu tokom sedmice, a ne subotom, kad je to propisano.

“Zahvalni smo svim građanima koji čuvaju naš grad pravilnim odlaganjem otpada, a one koji to ne rade molimo da se ponašaju odgovorno i pomognu čuvati naš grad čistim”, poručili su iz JP Komos Mostar.

(StarMo)