Naslovnica BiH “Komisija” priprema izbor Vijeća ministara

“Komisija” priprema izbor Vijeća ministara

419
foto arhiva

Sarajevo — Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac zakazao je za danas sjednicu Komisije.

Dnevnim redom je predviđeno “razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara”.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Savjeta ministara.

Ova komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Predstavničkom domu potvrdu izbora kandidata.

Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara nije obavezujuća za Dom.

Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici održanoj 19. novembra imenovalo je Zorana Tegeltiju za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara – javlja BHT.

(StarMo)