Naslovnica BiH Kome to treba: Još jedna lažna dojava o bombi u zgradi CIK-a

Kome to treba: Još jedna lažna dojava o bombi u zgradi CIK-a

122

Sarajevo — Nova dojava o podmetnutoj bombi u zgradi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) bila je lažna, potvrdio je Feni stariji narednik Velimir Gavran, vođa tima Odsjeka za protudiverzionu zaštitu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH).

Kazao je kako je DKPTBiH u 12.30 sati zaprimila spomenutu dojavu, te da je tim Odsjeka za protudiverzionu zaštitu u 13.00 sati, nakon prethodno obavljenog razgovora s unutrašnjim osiguranjem CIK-a, pristupio pregledu objekta, koji je završen u 13.45 sati te kojim je ustanovljeno da se radi o lažnoj dojavi.

Radi se o drugoj lažnoj dojavi u sedam dana koja se odnosi na CIKBiH. Naime, i 2. juna je nakon detaljnog pregleda istog objekta utvrđeno da je dojava bila lažna.

U toku dana zaprimljene su i dojave o bombama podmetnutim u tri policijske stanice na području Kantona Sarajevo (KS), prenose u utorak bh. mediji.

Kako je Feni rečeno u MUP-u KS, ekipe su odmah upućene na teren, gdje poduzimaju mjere i radnje na kontradiverzionom pregledu (KDZ) policijskih objekata.

Inače, dojave o bombama su učestale u posljednje vrijeme, a na meti su objekti u kojima se smještene određene institucije i javne ustanove. Radi se o pojavi koja se bilježi i u drugim zemljama regiona.

(StarMo)