Naslovnica Izdvojeno Komadina o blokadi Uborka: Kontaktirali smo MUP…

Komadina o blokadi Uborka: Kontaktirali smo MUP…

1191
Radamila Komadina

Mostar — Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, Radamila Komadina, kazala je u izjavi za Radio gradska mreža i portal StraMo,ba, kako je Gradska uprava “kontaktirala mostarsku policiju, zbog najavljenog skupa i moguće blokade Deponije Uborak.

Građani koji traže izmještanje Depnije Uborak, najavili su za srijedu 04.12. protest, tokom koga će, kako su najvaili, “blokirati deponiju”, jer toga dana depniji “ističe okolišna dozvola”. Od gradski vlasti građani traže, da se Uborak “zapečati”.

“Gradska uprava Mostara se obratila MUP-u da poduzme sve mjere što se tiče najave blokade Uborka, da do toga ne bi došlo” – kazala je za RGM radio i StraMo portal savjetnica Komadina.

Ona dodaje da je za izgradnju neke nove deponije potrebno “najmanje od četiri do pet godina”. Osim toga, tvrdi Komadina, Grad je već garant dva ranija kredita za deponiju Uborak, koja kompanija ne može vraćati, te da sada to zaduženje ide na teret Grada Mostara.

“Predstavnicima građana je objašnjeno da je to postupak, koji traje duži period, čak nekoliko godina, jer treba obezbjediti novu lokaciju i velika finansijska sredstva” – kazala je Komadina, dodavši da bi gradnja “u idealnom uvjetima trajala četiri do pet godina”.

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara kaže i kako su građani upoznati sa ovim, ali “da i dalje insistiraju na svojim uslovima u namjeri da blokiraju deponiju”.

“To nije u redu zbog svih građana Mostara, koje šaka ljudi drži kao taoce” – kazala je za RGM radio i portal StraMo, Radmila Komadina.

 

(StarMo)