Naslovnica Politika Kolindi Hrvati u BiH ostaju “posebna briga”

Kolindi Hrvati u BiH ostaju “posebna briga”

307
Kolinda Grabar-Kitarović na proglašenju kandidature

Zagreb — Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović objavila je u srijedu u Zagrebu kandidaturu za novi predsjednički mandat. Tom prilikom, među ostalim, govorila je i o stanju u gospodarstvu.

“Naša djeca i mladi naš su najveći prioritet! Obrazovanje mora biti u interesu naše djece i mladih, koji moraju izrasti u građane sposobne stajati rame uz rame s mladima iz najrazvijenijih dražava, koji postižu najbolje rezultate i nalaze najbolje poslove. To je i u službi društva i države i u službi opstanka našeg identiteta.

Gospodarstvo mora prodisati punim plućima. Ekonomske politike koje ću promovirati bit će usmjerene na oslobađanje kreativnih snaga i potencijala koje imamo i možemo aktivirati za brži razvoj našega gospodarstva.

Tražit ću donošenje mjera za jačanje naše investicijske konkurentnosti i potpore izvoznicima. Plaće mogu i moraju rasti! Nema razloga da prosječna neto plaća u Hrvatskoj uskoro ne bude 7.500 kuna.

Što se tiče BiH, Grabar – Kitarović je poručila kako “Hrvati Bosne i Hercegovine ostaju njena posebna briga i to obećavam”.

Ustrajat ću na zaštiti njihove konstitutivnosti i ravnopravnosti. Hrvati su jamac opstojnosti i europske budućnosti Bosne i Hercegovine – kazala je predsjendica RH.

(StarMo)