Naslovnica Politika Kolinda zgrožena spolnim zlostavljanjem u Zadru

Kolinda zgrožena spolnim zlostavljanjem u Zadru

440
Kolinda Grabar-Kitarović

Zagreb — Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je u ponedjeljak na slučaj iz Zadra, gdje je policija podigla kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su ove godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju djevojku iz njihovog mjesta, a koje je sud pustio da se brane sa slobode.

“Zgrožena viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice, pozivam nadležne institucije i društvo u cjelini da s posebnom pozornošću ustrajemo u borbi protiv svih oblika nasilja, posebice nasilja u kojemu su žrtve maloljetnici. Ne smijemo zatvarati oči nad nasiljem u našem društvu jer se time žrtve dodatno zlostavljaju”, napisala je predsjednica RH na društvenoj mreži Twitter.

U subotu su svi optuženi ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu. Svi su pušteni da se brane sa slobode, iako žive u istom mjestu kao i maloljetnica.

Prema prijavi, optuženi su silovanja snimiali mobitelom te snimkama ucjenjivali djevojku godinu dana kako bi od nje iznudili nove odnose. Prijetili su joj da će filmove poslati njezinim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane.

(StarMo)