Naslovnica Politika Kolinda se “ukazala” Mostarcima

Kolinda se “ukazala” Mostarcima

518
jumbo plakat Kolinde Grabar-Kitarović u Mostaru

Mostar – Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, danas boravi u BiH, dok u Mostaru kreće njena ambiciozna medijska kampanja za nastupajući prvi krug predsjedničkih izbora u susjednoj Republici Hrvatskoj.

Predizborni tim predsjednice RH, očito ništa ne prepušta slučaju, pa osim kampanje u RH, uporedo kreće i sa predizbornim aktivnostima u Mostaru. Tako je jedan od „jumbo plakata“ upravo jutros postavljen na jednom od najprometnijih mjesta u gradu na raksrsnici na Bulevaru, preko puta Doma zdravlja Mostar.

Interes Kolinde Grabar-Kitarović za Mostar i Hercegovnu je poprilično logičan zna li se da je ona veliki dio svog mandata posvetila upravo položaju Hrvata u BiH, a to pitanje je posebno istakla i prilikom svog govora, kojim je zvanično započela novu kampanju.

Još važniji razlog rane kampanje u Mostaru i Hercegovini je činjenica da je predsjendica RH, baš na glasanju u Mostar za građane sa putovnicom RH, dobila odlučujući broj glasova, (tridesetak hiljada) koji su joj prakrički omogućili prvi predsjednički mandat.

U slučaju „mrtve trke“, kako što je to bilo u vrijeme izborne trke sa Ivo Josipovićem, glasovi iz Mostara bi se opet mogli pokazati kao odlučujući.

Upavo na tu „kartu“ igra Kolinda Grabar-Kitarović, pripremajući se za borbu za svaki glas. Glasovi iz Mostara su očito nešto na šta predsjednica RH ponovo računa, iako se ovoga puta pojavilo više kandidata sa desnog  političkog spektra kome Kolinda Grabar-Kitarović gorljivo pripada.

 

(StarMo)