Naslovnica Život Koliko je bio “težak” Milan Bandić? Cifra bi vas mogla iznenaditi…

Koliko je bio “težak” Milan Bandić? Cifra bi vas mogla iznenaditi…

267
Milan Bandić

Zagreb — Najmanje 20 miliona kuna (oko tri miliona eura) danas bi mogla vrijediti ostavština pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, obajavio je Jutarnji list.

Do tog iznosa došlo se računajući poznate nekretnine, pokretnine i umjetnine u Hrvatskoj i BiH, a koje je uz Bandića vezao Županijski sud u Zagrebu i vlasnički su razasute na nekoliko strana, uključujući njegovog brata Dragu Bandića, ali i porodicu Brzica iz Imotskog.

Sud je Bandiću pripisao četiri stana u Zagrebu vrijednosti oko 10 miliona kuna, vikendicu u Samoboru, umjetnine i oldtimere, a tu je i imanje u Hercegovini od 10 miliona kuna.

Priču o mitskoj imovini Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, aktuelizirala je nedavno Bandićeva udovica Vesna Bandić govoreći u intervjuu za Jutarnji da bi uskoro mogla ostati bez svega.

Njoj, prema službenim podacima, pripada tek djelić Bandićeve procijenjene ostavštine. Ona je rekla da joj je nakon smrti supruga pripao dio nekretnine u Bužanovoj ulici, vikendica u Samoboru i dio posjeda u Hercegovini, raskošno imanje u Grudama na tzv. Bandića brigu.

 

(StarMo)