Naslovnica Mostarski izbori 2020 Kolicija za Mostar u naselju Brankovac: Urađeno je mnogo…

Kolicija za Mostar u naselju Brankovac: Urađeno je mnogo…

590

Mostar — Akcijom Od vrata do vrata u naselju Brankovac nastavljene su predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 u čijem fokusu je interakcija s građanima.

Kandidati Koalicije predstavili su stanovnicima viziju razvoja ovog naselja i cijelog Mostara.

Kandidatkinja Koalicije na gradskoj listi Nataša Jekić naglašava da Platforma Koalicije sadrži nekoliko izuzetno značajnih projekata za područje Mjesne zjednice Brankovac.

“U naselju Brankovac urađeno je mnogo. Među projektima koji slijede su implementacija treće faze rekonstrukcije Fejićeve ulice, koja bi trebala postati isključivo pješačka zona. Saobraćanje će biti omogućeno samo dostavnim vozilima i to u određenim vremenskim intervalima. Saobraćaj bi trebao biti riješen i u naselju Konak čime bi se značajno rasteretila Glavna ulica”, istakla je Jekić.
Realizacijom nekoliko projekata namjeravamo riješiti i problem mirujućeg saobraćaja. Planiramo smo prostor iza nekadašnje kuće Razvitak pretvoriti u parking, a predvidjeli smo i sanaciju zgrade nekadašnje Name (Zeme). Plan je da se u prizemlju napravi parking, a iznad muzej. U planu je niz sportsko-rekreativnih sadržaja na šetnici duž Neretve”, ističe Jekić.

Hata Bebanić, kandidatkinja Koalicije na centralnoj gradskoj listi pozvala je građane da u što većem broju izađu na izbore.
“Veoma je važno da građani iskoriste svoje biračko pravo i izađu na izbore. Na taj način će dati svoj doprinos prosperitetu ovog grada. Preporučujem da njihov izbor bude Koalicija za Mostar 2020, čija Platforma razvoja sadrži projekte koji to garantuju”, istakla je Bebanić.

 

(StarMo)