Naslovnica Mostarski izbori 2020 Kojović u Mostaru: Ista strategija optužbi i prijetnji kao u Sarajevu…

Kojović u Mostaru: Ista strategija optužbi i prijetnji kao u Sarajevu…

269
predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović danas je u Mostaru kazao da “njihovi politički protivnici primjenjuju istu strategija kao u Sarajevu upućujući optužbe i prijetnje njihovim kandidatima”.

– Isto će se provesti kao i u glavnom gradu BiH – poručio je Kojević.

On je došao u Mostar, kako kaže, “dati podršku članici Naše stranke i kandidatkinji ‘Bh Bloka’ za Gradsko vijeće Boški Ćavar koje je pozvana u Policijsku upravu na saslušanje kao osumnjičena osobe svega deset dana prije izbora, a javnosti je poznata kao žena koja je zaustavila bespravnu gradnju”.

– Nisam iznenađen ovim što se događa našoj Boški, ni onim što se događa našem Marku.To je ista strategiju koju su pokušali primijeniti u Sarajevu. Strah, optužbe, prijetnje i ja se nadam da će se provesti oni koji to rade isto kao što su se proveli u Sarajevu, kazao je Kojović.

Zastupnica Naše stranke u parlamentu FBiH Sabina Ćudić ocijenila da se izborne kampanje “ne smiju voditi prijetnjama, diskriminacijom, policijskim intervencijama, monopolizacijom i kako je naglasila privatizacijom sistema od strane tajkuna i kriminalaca”.

Boška Ćavar je podsjetila na svoju borbu sa nelegalnom gradnjom u Mostaru i represiji koju proživljava svega nekoliko dana pred izbore.

– Sada kako se bliže izbori i kako se vidi da će Naša stanka i Bh Blok sigurno postiži značajne rezultat protivni su krenuli u kampanju da sruše moj ugled i sve ono šta ja radim i za šta se borim, zaključila je Čavar – piše Klix.ba.

(StarMo)